Feministlerden Hatay için dayanışma çağrısı

Adıyaman'a Mor Tır gönderen feministler, şimdi de Hatay için malzeme topluyor. Afet için Feminist Dayanışma’dan yapılan çağrıda, “Doğrudan Hatay’a ulaştıracağımız ihtiyaçları gelin beraber toplayalım, feminist dayanışmamızı büyütelim” dendi.
Paylaş:

Depremzede kadınlar, LGBTİ+’lar ve çocuklarla dayanışmak için geçtiğimiz günlerde İstanbul’dan Adıyaman’a Mor Tır gönderen Afet için Feminist Dayanışma Grubu, şimdi de Hatay için malzeme toplanacağını duyurdu.

Gruptan yapılan çağrıda, malzeme toplama merkezlerinin cumartesi, pazar ve pazartesi günleri, 14.00-20.00 saatleri arasında açık olacağı belirtildi. Bu merkezler, Beyoğlu’ndaki Feminist Mekân ve Kadıköy’deki Eğitim Sen 2 No’lu Şube olarak belirlendi.

Hatay için oluşturulan ihtiyaç listesi ise şu şekilde:

  • Kadın külotu
  • Tuman
  • Ped
  • Kadın çorap
  • Terlik (önü kapalı, plastik)
  • Şampuan
  • Çamaşır deterjanı (elde yıkama)
  • Diş fırçası
  • Diş macunu

Bu liste, bölgeden gelen talepler doğrultusunda güncelleniyor. Güncel listeye Afet için Feminist Dayanışma’nın Twitter hesabından (@afeticinfeminst) ulaşmak mümkün. Çağrıda, liste dışındaki malzemelerin getirilmemesi rica ediliyor.

Paylaş:

Benzer İçerikler

Hatay’ın Defne ilçesinin Ballıöz köyünde yol yapacağız gerekçesiyle zeytinlerin kesilmesine tek başına direnen; “Hem yüzlerce zeytin ağacımızın kesilmesi hem de arsaları sahibinden habersiz kamulaştırıp el koymalar çok korkunç bir durum. Bizlere ‘gidin bu köyden’ demek istiyorlar. Toprağımı terk etmeyeceğim, ölürüm ama gitmem” diye düşüncelerini ifade eden Çiğdem Aslan, dayanışmaya çağırıyor.
6 Şubat depreminin birinci yılındayız. Bu büyük felakette 11 ilde binlerce insan yaşamından olurken, devlet geride kalanların hayatını kolaylaştıracak hiçbir şey yapmadı. İnsanlar çoğu zaman dayanışma ile ayakta kaldı. Depremin her türlü yükünü çekmek zorunda kalan kadınların sorunlarına kulak verenler ise yine kadınlardı. Bölgede çalışma yürüten Kadın Savunma Ağı,  Afet İçin Feminist Dayanışma, Mor Dayanışma, Kadın İşçi’den arkadaşlarımızla kadınların dertlerini, deneyimlerini konuştuk.
Emine, hayatı boyunca kayıtdışı çalışmış tarım işçisi bir kadın… Emekli olabilmek için 11 yıldır sigorta primlerini kendisi ödüyordu. Önce devlet prim ücretlerine fahiş zam yaptı, ardından deprem oldu. Şimdi Hatay’da derme çatma bir çadırda yaşam mücadelesi veriyor. “Artık prim ödemem mümkün değil, emeklilik benim için hayal oldu” diyor.
Hatay’da kadınların 8 Mart eyleminde kurdukları yaşam zincirine katılan HDP Milletvekili Züheyla Gülüm, eylem öncesinde Kadınİşçi’ye konuştu.
İçeriklerimizi kaçırmamak için e-posta bültenimize ücretsiz abone olun!