“Kadın dayanışmasını büyütelim”

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, deprem bölgelerinde kadınların durumuna dair izlenimlerini aktarıyor: “En önemlisi tuvalet ihtiyacı. Özellikle kadınlar tuvalete gitmemek için çaba gösteriyorlar. Ped ihtiyaçlarını söylemeye de utanıyorlar. Kadın dayanışmasını büyütelim.”
Paylaş:
Bahar Gök
Bahar Gök
bihargok1982@gmail.com

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Maraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Antep ve Hatay’dan gözlem ve tespitlerini Kadın İşçi’yle paylaştı. Deprem bölgelerinde halen temiz tuvalete ve hijyene erişim koşullarının sağlanmadığına dikkat çeken Kerestecioğlu, “Özellikle kadınlar tuvalete gitmemek için çaba gösteriyorlar. Ped ihtiyaçlarını söylemeye de utanıyorlar” diyor.

Kerestecioğlu’nun feminist/kadın hareketine de bir çağrısı var:

“Bütün feminist örgütlerin, kadın örgütlerinin yalnızca kısa vadede değil, uzun vadeye yayarak dayanışmayı büyütmesi lazım. Hep yanlarında olmamız lazım. Birbirimize sarılacağız ve yaralarımızı birlikte saracağız.”

Paylaş:

Benzer İçerikler

Kadınİşçi olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliği çerçevesinde 1 Aralık Pazar günü Gebze’de buluştuk. İşyerinde, sokakta ve evde yaşadığımız şiddeti, dayanışmayı, ücretli emek deneyimlerimizi konuştuk. Erkeklerin alınmadığı bir kıraathanede yaptığımız buluşmada öne çıkan mesaj ise “Şiddetin herhangi birimizi bulmaması için her kadının dayanışmanın bir parçası olması gerekli” oldu.
Üç yıldır yayın hayatını sürdüren kadınların ücretli, ücretsiz emek deneyim, talep ve direnişlerini dile getirmek için hak haberciliği yapan sitemiz Kadınİşçi, Metin Göktepe Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Yolumuzu aydınlatan ve halkın, sınıfın gerçeklerini aktarırken yaşamını yitiren Metin Göktepe’yi saygıyla anıyoruz.
Yoksulluğa, erkek şiddetine, savaşa, emek sömürüsüne karşı sokakları terk etmeyeceklerini vurgulayan kadınlar, “Haklarımız, hayatlarımız için mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.
6 Şubat depreminin birinci yılındayız. Bu büyük felakette 11 ilde binlerce insan yaşamından olurken, devlet geride kalanların hayatını kolaylaştıracak hiçbir şey yapmadı. İnsanlar çoğu zaman dayanışma ile ayakta kaldı. Depremin her türlü yükünü çekmek zorunda kalan kadınların sorunlarına kulak verenler ise yine kadınlardı. Bölgede çalışma yürüten Kadın Savunma Ağı,  Afet İçin Feminist Dayanışma, Mor Dayanışma, Kadın İşçi’den arkadaşlarımızla kadınların dertlerini, deneyimlerini konuştuk.
İçeriklerimizi kaçırmamak için e-posta bültenimize ücretsiz abone olun!