KESK’li kadınlar 25 Kasım’da “Yaşamı Savunuyoruz” diyor

KESK üyesi kadınlar bu 25 Kasım’da işyerlerinde kadına yönelik şiddete karşı İstanbul Sözleşmesinin önemini belirten, bildiri ve broşürler okuyup toplantılar yapacaklar. Feministlerle birlikte alanda olup, sosyal medya eylemleriyle tüm şehirlerden üyeleri aracılığıyla kadına yönelik şiddeti kınayacaklar.
Paylaş:

Haber Merkezi 

KESK üyesi kadınlar bu 25 Kasım’da işyerlerinde kadına yönelik şiddete karşı İstanbul Sözleşmesinin önemini belirten, bildiri ve broşürler okuyup toplantılar yapacaklar. Feministlerle birlikte alanda olup, sosyal medya eylemleriyle tüm şehirlerden üyeleri aracılığıyla kadına yönelik şiddeti kınayacaklar.

Feministlerin programı çoktan belli oldu… 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma günü programını,  konfederasyonlara sorduk net yanıtı KESK’ten,  KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy’dan aldık… Belli oldukça diğer programları da yayınlayacağız.

İstanbul Sözleşmesini esas alarak kadınların yaşam haklarına sahip çıktıklarını, eşit ve özgür bir yaşam için şiddetin tümüyle ortadan kalkması gerektiğini söyleyen KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy,  KESK üyesi kadınlardan gelen önerilerle 25 Ekim’de programlarını tamamladıklarını belirtti.  Bu yıl 20-29 Kasım tarihleri arasında “Yaşamı Savunuyoruz”  sloganı ile işyerlerinde, alanlarda ve sosyal medyada olmak üzere üç ayaklı bir etkinlik planladıklarını sözlerine ekleyen Atasoy,  Pandemi sürecinde kadınların evlere kapanmaya zorlandılar diyerek şöyle devam etti:  “Bu 25 Kasım’da sokağı her anlamda kullanacağız. Alanlardan evlerden balkonlardan, işyerlerinden pankartlarımızla, sloganlarımızla İstanbul Sözleşmesini savunacağız, kadına yönelik şiddeti kınayacağız” dedi.

KESK’in etkinlikleri   

İşyeri çalışmaları; konuya ilgili bildiri, broşür bir dizi materyal hazırlayan Kesk’li kadınlar bu bildirileri işyerlerinde yemekhanelerde, toplantılar yaparak okuyacaklar, kadına yönelik şiddetle mücadelede İstanbul Sözleşmesinin ne kadar önemli olduğunu anlatarak farkındalık yaratacaklar.

Alan etkinlikleri:   KESK’li kadınlar kadın platformları tarafından düzenlenen mitinglere pandemi koşullarını göz önünde bulundurarak katılacak, Mor Konvoy, Mor Zincir, Bisiklet Turu gibi etkinliklerde de yerlerini alacaklar.  KESK üyeleri bulundukları her yer de evde işyerinde balkonlarına kadına yönelik şiddetle mücadelede İstanbul Sözleşmesi’nin önemini vurgulayan, pankartlar, görseller açacaklar. KESK’li kadınlar tutsak kadınlarla dayanışma amacıyla onlara çeşitli yerlerden kart postalayacaklar.

Sosyal Medya etkinlikleri:  23 Kasım Cuma Günü saat 20.00’da ise “ Yaşamlarımızı savunmak için söylüyoruz”, başlıklı online etkinlikle, tüm illerde şarkı ve şiirlerle kadına yönelik şiddete karşı videolar aracılığıyla karşı çıkışlarını dile getirecekler.

Paylaş:

Benzer İçerikler

25 Kasım’da kadınlar erkek ve devlet şiddetini protesto etmek ve mücadeleyi birleştirmek için sokaklardaydı. Kadınlar eylemlerde “Filistin’deki soykırıma karşı İsrail’le ticarete son” çağrısı da yaptılar. 25 Kasım sendikaların da gündemindeydi.
25 Kasım vesilesiyle, kadın sendikacılarla işyerindeki kadına yönelik şiddet biçimlerini ve sendikaların bu konudaki çalışmalarını, DİSK’e bağlı Genel İş sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu şube başkanı Nazan Gevher Çam Ay ve DGD-SEN genel başkanı Neslihan Acar ile konuştuk.
25 Kasım vesilesiyle, kadın sendikacılarla işyerindeki kadına yönelik şiddet biçimlerini ve sendikaların bu konudaki çalışmalarını, BİRTEK-SEN Sendikası Malatya İl Temsilcisi Halime Sancak ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Avrupa Yakası Temsilcisi Damla Topuz ile konuştuk.
Mor Çatı’nın raporuna göre, deprem bölgesinde çadırlar ‘aileye’ teslim edildiği için boşanma sürecinde olan, şiddet faili kocasından ayrı yaşayan, aile içinde şiddete maruz kalan kadınlar ayrı bir çadıra erişemiyor. Şiddet uygulayan kocayla, kocanın ailesiyle ya da kendi ailesiyle kalmak zorunda bırakılıyorlar.
İçeriklerimizi kaçırmamak için e-posta bültenimize ücretsiz abone olun!