Uluslararası

İnsana Yakışır İş Günü’nde, UNI Küresel Sendika Eşit Fırsatlar departmanı, sendika üyeleri ve dünya çapındaki işçiler için adet, doğum ve menopoz olmak üzere Üç ‘M’ye odaklanan üç önemli kılavuz yayınladı.
Nepal Kadın İşçileri Koruma Sendikası (WWPU) gayri resmi eğlence sektöründe çalışan kadınların biraraya gelmesi ile kuruldu. Bu alanda çalışan kadınların işçi statüsünde değerlendirilmesi, düşük ücret, sağlıksız uzun süreli çalışma, cinsel taciz ve şiddet gibi sorunlarına çare bulmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Sendikadan Sabina ile konuştuk.
Konteyner kentlerde yaşayan kadınlara yönelik olarak Mamacash desteğiyle Malatya’da bir süredir yürüttüğümüz çalışmaları kadınlarla buluşmalar yaparak sürdürüyoruz.  İlk buluşmada, bitmek bilmeyen enfeksiyonlar, HPV aşısı, SMR testi, mamografi gibi kadın sağlığını ilgilendiren uygulamalar hakkında konuştuk.
ABD’de Otel ve Restoran İşçileri Sendikası sekiz şehirde 25 otelde greve gitti. Sayıları 10 bini aşan otel hizmetlilerinin temel talepleri, ücretlerin yükseltilmesi ve haftada birkaç güne indirilen otel temizliği hizmetinin eskisi gibi her gün yapılması…
Röportajımızın ikinci bölümünde Rusyalı feministler ülkedeki kürtaj karşıtlığını şöyle anlatıyor: “Gebeliğin sonlandırılması için tıbbi endikasyonların listesi son zamanlarda büyük ölçüde azaltılmış, kadınlar “isteğe bağlı” kürtaj yaptırmadan önce rahiplere ve psikologlara danışmaya zorlanmış ve ayrıca bir kadının artık kendi özgür iradesiyle kürtaja gidememesi için “son tarihin ertelenmesi” uygulaması başlatılmıştır.”
UNI Americas, 24 Temmuz Kolombiya Ulusal Bakım Çalışanları Günü’nde, Birlikte Önemsiyoruz: Eşit Sağlık Sistemi için Ortaklıklar etkinliğinin bir parçası olarak Kolombiya Bakım Çalışanları Ağı’nın tanıtımını yaparak, kuruluşunu müjdeledi.
Ural Feminist Örgütü’nden kadınlar Rusya’da kadın ve LGBTİ+’lara yönelik erkek devlet politikalarını Kadınİşçi’ye anlattılar: “Rusya en homofobik yasalara sahip ülkelerden. Kadınların hâlâ 21 sektörde çalışması yasak.” İki bölüm olarak planlanan söyleşinin ilk bölümünü yayımlıyoruz.
Geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz, sendikacı, örgütlenme uzmanı, teorisyen Jane McAlevey “Hiçbir özgürlük hareketi çoğunluk katılmadan başarıya ulaşamaz” diyordu. Yaşamı boyunca yürüttüğü örgütlenme faaliyetlerinde, sendikal kampanyalarda, öncülük ettiği grev ve direnişlerde bu doğrultuda hareket etti. Elde ettiği deneyimlerle teoriyi birleştirdi. Ölene kadar mücadele içindeydi…
İçeriklerimizi kaçırmamak için e-posta bültenimize ücretsiz abone olun!