Zehra Kosova Sempozyumu’nun programı belli oldu

Türkiye'de kadın emeği alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirmek ve kadın emeği tarihimizin önemli figürlerini anmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Zehra Kosova Sempozyumu'nun programı yayımlandı.
Paylaş:

Kadınİşçi olarak düzenlediğimiz Zehra Kosova Sempozyumu, 29 Nisan Cumartesi günü Cezayir Toplantı Salonu’nda yapılacak. Bir gün sürecek sempozyumda, kadın emeğine dair birçok önemli konu ele alınacak.

Tütün işçisi Zehra Kosova (1.07.1910-18.08.2001) Türkiye’nin ilk kadın sendikacısı. 8 Mart 1995’de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) “Kadın Emek” ödülünü alan Zehra Kosova’nın ‘Ben İşçiyim’ isimli anı kitabı da 1996 yılında yayımlandı.

Zehra Kosova adına bu yıl ilk kez düzenlediğimiz sempozyumun amacı, hem kadın emeği tarihimizin önemli figürlerini anmak hem de Türkiye’de kadın emeği çalışan araştırmacıları bir araya getirmek.

Zehra Kosova Sempozyumu’nda 22 bildiri, altı farklı oturum başlığı altında sunulacak. Bu oturum başlıkları şöyle:

  • Deneyimin ve Direnişin Kadın Bilgisi
  • Kadın Emeğinin Sanatsal ve Kültürel Yansımaları
  • Ücretli İşin Ötesinde Kadın Emeği: Hayatlar, Hikâyeler, Tahayyüller
  • Tarih İçindeki Görünürlükten Kadın İşçi Tarihine
  • Kadın İşçiler Anlatıyor
  • Emeğin Göçmen Kadın Halleri

Sempozyumun programına bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.kadinisci.org/wp-content/uploads/2023/04/Zehra-Kosova-Sempozyumu-29-Nisan-duyuru-program.pdf

Paylaş:

Benzer İçerikler

Yaşlanma Çalışmaları Derneği Senex: Lisansüstü Yaşlılık Çalışmaları Kongresi’nin 8.’si, 1-2 Kasım 2024 tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Senex, kongrenin “Yaşlanma ve Kent” ana temasıyla gerçekleşeceğini duyurdu.
Üç yıldır yayın hayatını sürdüren kadınların ücretli, ücretsiz emek deneyim, talep ve direnişlerini dile getirmek için hak haberciliği yapan sitemiz Kadınİşçi, Metin Göktepe Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Yolumuzu aydınlatan ve halkın, sınıfın gerçeklerini aktarırken yaşamını yitiren Metin Göktepe’yi saygıyla anıyoruz.
‘Kadın Emeği ve Güvencesizlik’ başlıklı üçüncü atölyemiz, 10 Haziran’da Semiha Arı’nın yürütücülüğünde başlıyor.
‘Feminist Yöntem Tartışmaları ve Kadın Emeği’ başlıklı ikinci atölyemiz, 13 Mayıs’ta Necla Akgökçe yürütücülüğünde başlıyor.
İçeriklerimizi kaçırmamak için e-posta bültenimize ücretsiz abone olun!